ROT-avdraget

ROT är ett skatteavdrag

Renoveringar, ombyggnader och tillbyggnader är saker man kan få skatteavdrag för genom det som kallas för ROT. Det här avdraget instiftades under 1990-talet när man ville stärka byggbranschen och göra det enklare för privatpersoner att anlita professionella hantverkare. Storleken på avdraget man kan få uppgår till 30 % av arbetskostnaderna för ett projekt och det har ett maxtak på 50 000 kronor. Eftersom vi som arbetar med fasadrenovering i Stockholm är registrerade för F-skatt går det bra att använda avdraget när du anlitar oss.

Fixa till fasaden för ett lägre pris

Om du tar kontakt med oss och behöver renovera fasaden på en byggnad som du äger och bor i får du använda ditt ROT-avdrag. En sak som är viktig för att du skall vara berättigad till avdraget är att bostaden måste vara minst fem år gammal. Du behöver också betala skatt i Sverige och det går inte att få ett större avdrag än den summa skatt du har betalat under året.

Ett avdrag som vi tar hand om

En av de stora fördelarna med ROT-avdraget är att kunden inte behöver göra någonting själv. Om du ger oss i uppdrag att utföra en fasadrenovering i Stockholm är det vi som sköter om all kontakt med Skatteverket och ser till att du får den subvention du har rätt till.